weerverwachting code geel …. Ruiten niet goed gekrabd. 230 euro boete…

Het kan tijdens de ochtendspits in grote delen van het land plaatselijk glad worden door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft voor het hele land, behalve de provincies Zeeland en Noord- en Zuid-Holland code geel afgegeven. Pas je rijgedrag aan Wie de weg opgaat, wordt aangeraden zijn […]

Het kan tijdens de ochtendspits in grote delen van het land plaatselijk glad worden door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten.

Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft voor het hele land, behalve de provincies Zeeland en Noord- en Zuid-Holland code geel afgegeven.

Pas je rijgedrag aan
Wie de weg opgaat, wordt aangeraden zijn rijgedrag aan te passen en de weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden. Ook vannacht was het al glad op de weg, en vanochtend moesten veel mensen hun autoruiten krabben.
Wijkagenten waarschuwen: ‘Ruiten niet goed gekrabd? Dan 230 euro boete’
Niet krabben = betalen
Meerdere politieteams waarschuwen op sociale media dat goed krabben belangrijk is en dat er streng wordt gecontroleerd. De regels: zorg dat de voorruit en de twee zijruiten helemaal schoon zijn. Inclusief de twee spiegels. “Dat moet grondig gebeuren. De ruiten moeten helemaal ijsvrij zijn. Als je daar niet aan voldoet, kunnen we boetes uitschrijven.”

Je moet 230 euro betalen, exclusief administratiekosten.” Als ook de spiegels niet ijsvrij zijn, komt er nog eens 150 euro bovenop.

Bron AD.nl