Utrecht / Nieuwegein – Gezocht – Pinnen in Nieuwegein met in Utrecht gestolen bankpas

Een jongeman pint in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Omschrijving

Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Dinsdagavond 1 augustus 2017 rond 23.00 uur gaat een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij heeft zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoet hij een kennis. Aan de tafel naast hen zitten drie andere mannen. En die zitten er nog steeds als hij even na middernacht vertrekt. Als hij thuiskomt, ontdekt hij dat hij zijn tas is vergeten in het eethuis.

Gestolen

Dan belt hij het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hebben, maar dat blijkt niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Waarschijnlijk dus met de tas van het slachtoffer.

Pinnen

In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij laat zijn pas blokkeren, maar dan is er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld is de pinner heel goed te zien. 

Signalement van de verdachte

  • jongeman
  • donkere huidskleur
  • kort zwart kroeshaar
  • dun zwart baardje en snor
  • droeg een donkere jas met capuchon met witte voering en een donkere kraag met roze randje.

Deze man komt wat betreft signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis.

Vragen

Herkent u de pinner of weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2017236865

Datum delict

1st August, 2017

Plaats delict

Utrecht / Nieuwegein

Signalement

Status

gezocht