Utrecht – Gezocht – Kostbare spullen gestolen bij inbraken

Bij twee woningen aan de Stolberglaan hebben inbrekers kostbare sieraden en zilverwerk gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Omschrijving

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 16 augustus 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De inbraken zijn ontdekt op zondagavond 30 juli 2017. De inbraken moeten gebeurd zijn tussen vrijdag 28 en zondag 30 juli. Bij één van de woningen zijn de inbrekers binnengekomen door een raam te vernielen, van de andere woning is onduidelijk hoe ze zijn binnengekomen.

Kostbare buit

Beide woningen zijn flink overhoop gehaald. Er is voor een enorm bedrag aan zilverwerk en sieraden buitgemaakt. Van een aantal spullen zijn foto's. Het gaat onder meer om een opvallende koffiekan; het is een model uit de tijd van Lodewijk de 15e, twee gouden halskettingen en een 4-delige bestekset. Dat zit in een donkergroene doos met goudkleurig kader, met de tekst  "A Memoir Rochefort". Verder is een trolleykoffer van de Hema, donkerblauw van kleur gestolen. Waarschijnlijk hebben de daders die meegenomen om hun buit in te vervoeren.

Het kan goed zijn dat deze en andere spullen na 30 juli ergens te koop zijn aangeboden.

Vragen

  • Heeft u in het weekend van 28 tot 30 juli 2-17 iets verdachts gezien in de Stolberglaan of omgeving of in de dagen ervoor, dat misschien iets met de inbraken te maken heeft?
  • Weet u misschien of de gestolen spullen na de inbraak ergens te koop zijn aangeboden?
  • Weet u misschien wie de verdachten zijn?

 

Zaaknummer

2017234351

Datum delict

29th July, 2017

Plaats delict

Utrecht

Signalement

Status

gezocht