Tien snelheidsovertreders op de bon

Tilburg – De politie hield een snelheidscontrole op de Bredaseweg. De snelheid op deze weg is in verband met de wegwerkzaamheden teruggebracht naar 50 km/u. De controle werd op zaterdagavond 30 augustus 2014 gehouden na eerdere klachten over het negeren van de snelheidsbeperking. 63 km/u sneller dan toegestaan Agenten gebruikten bij de actie de lasergun.In […]

Tilburg – De politie hield een snelheidscontrole op de Bredaseweg. De snelheid op deze weg is in verband met de wegwerkzaamheden teruggebracht naar 50 km/u. De controle werd op zaterdagavond 30 augustus 2014 gehouden na eerdere klachten over het negeren van de snelheidsbeperking.

63 km/u sneller dan toegestaan

Agenten gebruikten bij de actie de lasergun.In totaal gingen tien snelheidsovertreders op de bon. De snelste automobilist reed zijn maar liefst 113 km/u was. Gezien de forse overschrijding van de toegstande snelheid is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersveiligheid

De politie houdt snelheidscontroles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen hebben plaatsgevonden, waarbij overschrijding van de maximale snelheid de belangrijkste oorzaak is geweest. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.