Silvolde – Vernieling van leidingwerk veroorzaakt gaslek

Op zondag 11 maart is in een leegstaande woning aan de Heuvelstraat een gaslek ontstaan als gevolg van vernieling van leidingen. Vanwege explosiegevaar werd de omgeving afgezet en werden naastgelegen woningen ontruimd.

De hulpdiensten werden rond 18:00 uur gealarmeerd nadat omwonenden een sterke gaslucht roken rond de woning en sissen hoorden. Meting door de brandweer wees uit dat er sprake was van een zeer hoge concentratie gas in de woning. Nadat de netwerkbeheerder de gastoevoer had stopgezet en het gevaar geweken was konden de hulpverleners de woning binnen gaan.

Oorzaak

Eenmaal in de woning zagen de agenten dat leidingen van de muur waren getrokken. Uit onderzoek bleek dat dit het gaslek heeft veroorzaakt. Ongeveer twee uur na de melding werd de buurt weer vrijgegeven.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de vernieling en roept getuigen op zich te melden. Heeft u op zondag 11 maart iets verdachts gezien in de Heuvelstraat?  Meld dit dan via 0900 8844. Anoniem melden kan via 0800 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.U kunt ook gebruikmaken van onderstaand tipformulier.

2018107133  JR