Rotterdam – Gezocht – Verdachte overvallen Stadhoudersweg

Eind oktober worden op de Stadhoudersweg in Rotterdam twee gewapende overvallen gepleegd in drie dagen tijd. Het vermoeden bestaat dat het gaat om dezelfde dader. Vanwege de korte periode tussen beide overvallen, in dezelfde straat en een vergelijkbaar signalement en werkwijze van de dader.

Omschrijving

Beide overvallen waren bij horecazaken en in allebei de gevallen dreigde de overvaller te steken met een groot mes. Daarbij is gelukkig niemand gewond geraakt.

Het eerste doelwit is vrijdagavond 27 oktober snackbar Verhage aan de Stadhoudersweg. Rond tien over half 11 ’s avonds maken de eigenaar en een werknemer alvast wat schoon wanneer een man naar binnen stormt. Meteen met getrokken mes buigt hij naar de eigenaar, hij dreigt te steken en rukt dan met grof geweld de kassa los.

Twee dagen later, zondagavond 29 oktober, slaat opnieuw een overvaller toe. Nu aan de overkant van de straat bij een Chinees restaurant. Daar staat de eigenaresse rond kwart voor tien achter de balie. Ze praat nog even met de afwasser, wanneer een man binnen komt, haar bedreigt met een mes en de kassa meeneemt.

Het vermoeden bestaat dat het gaat om dezelfde man. Bij zowel de overval op het Chinese restaurant als bij de snackbar zien we dezelfde beige-achtige broek en schoenen. Het is een vrij lange blanke man, met een stoppelbaard, zeker bij de eerste overval is te zien dat de man een beetje rossig is. Overigens is hij in beide gevallen gevlucht per fiets. Hij rijdt op een vrij gammele, zwarte normale fiets.

Heeft u tips over dit onderzoek, geef deze dan alstublieft door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of op deze site. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Zaaknummer

2017341670-2017343911

Datum delict

26th October, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht