Rotterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving Pinkterweide

Rotterdam – Een 28-jarige vrouw uit Dirksland raakte donderdagochtend 5 oktober gewond toen een man haar in het parkje aan de Pinksterweide in Rotterdam met een mes stak en beroofde van haar tas. Kort na de beroving werd een man aangehouden in de omgeving. Die bleek na onderzoek niks met deze beroving te maken te hebben. De politie zoekt verder en komt daarvoor graag in contact met getuigen.

Omschrijving

Het was bijna kwart voor acht ’s morgens toen de man de vrouw belaagde in het parkje. De man griste haar tas mee en ging er vandoor. De vrouw ging erachter aan en er ontstond een worsteling waarbij de vrouw gestoken werd. Uiteindelijk ging de verdachte er vandoor zonder de tas. Getuigen belden de politie en vertelde dat er zojuist een vrouw was gestoken en beroofd door een man met een blauwe jas die er op een fiets vandoor was. Agenten hielden al snel in de omgeving een verdachte aan, met een blauwe jas en een fiets. Uit nader onderzoek bleek dit niet de verdachte van de beroving op de Pinksterweide. De vrouw is met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht waar zij is gehecht. Zij maakt het naar omstandigheden redelijk.

In de omgeving werd even later het hengsel van de tas van de vrouw terug gevonden. De politie is op zoek naar getuigen. Was u donderdagochtend in de buurt van de Struweel, het parkje of de Pinksterweide en heeft u iets verdachts gezien, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zaaknummer

2017314675

Datum delict

4th October, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht