Politie ruimt dertien hennepkwekerijen

Tilburg – De politie heeft vandaag, maandag 9 april 2014, in het Brabantse deel van de eenheid Zeeland-West Brabant 13 hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werden 6548 planten in beslag genomen. Verder zijn er 12 aanhoudingen verricht en bij de zoekingen werden onder andere ook nog een vuurwapen en amfetamine aangetroffen. Bergen op Zoom Op de Frankrijkstraat […]

Tilburg – De politie heeft vandaag, maandag 9 april 2014, in het Brabantse deel van de eenheid Zeeland-West Brabant 13 hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werden 6548 planten in beslag genomen. Verder zijn er 12 aanhoudingen verricht en bij de zoekingen werden onder andere ook nog een vuurwapen en amfetamine aangetroffen.

Bergen op Zoom

Op de Frankrijkstraat werd op de eerste verdieping van een pand een kwekerij met 175 hennepplanten aangetroffen. Een 26-jarige Bergse werd daarbij aangehouden. Ook aan de Melanendreef trof de politie een kwekerij aan. Het ging hierbij om 37 planten.

Halsteren

In Halsteren trof men een lege kwekerij aan. Wel was te zien dat daar recent geoogst was. Alle apparatuur is in beslaggenomen.

Tholen

Op Tholen werden op drie locaties ruimingen verricht. Aan de Schelde-Rijnweg werden 1534 planten geruimd, aan de Grindweg 76 en aan Kuipersdreef 63. Bij deze laatste 2 werden op beide locaties 1 verdachte gearresteerd.

Breda

Op de Lodewijk Roelandstaart zijn 103 hennepplanten aangetroffen. Daarbij zijn 3 verdachten opgepakt. De hoofdverdachte, een 23-jarige Bredanaar kreeg direct  een taakstraf van 40 uur opgelegd. Aan de Smalle Reep is een grote hoeveelheid materialen voor het inrichten van hennepkwekerijen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Oosterhout

Op de Everdenberg zijn 234 planten geruimd en aan de Monninkendreef is een drogerij aangetroffen. Daarbij is 1 kilo hash en 50 gram hennep in beslag genomen.

Bavel

In de Pastoor Doensstraat zijn1879 planten geruimd. Een 38-jarige man uit Bavel is ter plekke ingerekend.

Raamsdonksveer

Aan de Lindonklaan zijn 197 planten aangetroffen. Hierbij is 1 verdachte gearresteerd.

Drimmelen

Gilze

Op Strijp werd een kwekerij met 439 planten geruimd.

Dongen

Aan de Lage Ham werden 2 kwekerijen aangetroffen. Daarbij zijn 1070 en 741 planten vernietigd. Een 51-jarige Tilburger is op de eerste locatie aangehouden.

Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.