Leiden – Gezocht – Poging inbraak Leiden

Twee mannen worden gezocht voor een poging inbraak in Leiden. De twee zijn op camerabeelden vastgelegd. Wie zijn het?

Omschrijving

De twee inbrekers werden betrapt door een buurman. Het gebeurde op dinsdag 12 april bij een woning in een serviceflat aan de Plantijnstraat in Leiden. De bewoner was ’s morgens vertrokken en werd later die dag gebeld door de locatiemanager met de mededeling dat er was geprobeerd om in te breken. Zijn buurman had wat geluiden gehoord en had door de deurspion gezien dat er twee mannen bezig waren met het openbreken van de deur. Toen hij naar buiten kwam, gingen de inbrekers er vandoor en vluchtten via het trappenhuis.

Toen de bewoner later thuis kwam, bleek dat hij niet meer naar binnen kon met de sleutel. De inbrekers hebben geprobeerd om het cilinder van het slot er uit te trekken of af te breken. Maar in dit geval is het dus niet gelukt en is er ook geen buit gemaakt.

De mannen zijn te zien op camerabeelden. Op die beelden is te zien hoe de mannen aan komen rijden in een oud model zwarte Renault Clio. Die parkeren ze aan de overkant van de straat en dan komen ze bij de flat naar binnen. Maar de tweede deur gaat niet open dus ze moeten even wachten voor ze naar binnen kunnen. En die kans komt als er een vrouw bij de flat aankomt die wel naar binnen kan. Ze lopen dan heel rustig en onopvallend met haar mee en daarbij zijn ze het best in beeld. En na de poging inbraak komen ze dan weer opvallend rustig naar buiten lopen, ze gaan naar de auto toe en rijden vervolgens weg.

Er zijn een aantal opvallende details aan de mannen te zien. Met name de kleding; een van hen draagt een rode broek en een shirt met letters waarvan in ieder geval de letters SEC zijn te zien. De andere man draagt een zwarte jas, een spijkerbroek en sportschoenen. Ze hebben ook een grijze rugzak bij zich. Ze worden allebei rond de 30 jaar oud geschat. En dan is er nog hun auto, een oud model zwarte Renault Clio.

Vragen

Zaaknummer

2016104860

Datum delict

13th April, 2016

Plaats delict

Leiden

Signalement

Status

gezocht