IJsselstein – Hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Televisiebaan vonden agenten woensdagavond 6 december een hennepkwekerij. Ook lagen er op vuurwapen gelijkende voorwerpen in het huis.

Bij de politie was een anoniem tip binnengekomen over de mogelijke hennepkwekerij en vuurwapens. Omdat er sprake was van mogelijke vuurwapens, ging het team ‘Dienst speciale interventies’ het huis in. Binnen bleek inderdaad een hennepkwekerij te zijn met 95 hennepplanten. Ook lagen er op vuurwapengelijkende voorwerpen in het huis. Voor de hennepkwekerij was illegaal stroom afgetapt. De kwekerij werd ontmanteld, een nader onderzoek is ingesteld. 

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
–       Aanwezigheid van hennepgeur;
–       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
–       Constant zoemend of ronkend geluid;
–       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Hoe melden?

Hennepplantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
–       via de politieapp of het onderstaande meldformulier,
–       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
–       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
–       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999