Groningen getroffen door zware beving.

In de provincie Groningen heeft maandagmiddag een beving met een magnitude van 3.4 plaatsgevonden. Het epicentrum lag bij Zeerijp, dat in gemeente Loppersum ligt. De beving vond rond 15.00 uur plaats, blijkt uit de eerste metingen van het KNMI. De beving is op meerdere locaties in de provincie gevoeld, er komen onder andere meldingen uit […]

In de provincie Groningen heeft maandagmiddag een beving met een magnitude van 3.4 plaatsgevonden. Het epicentrum lag bij Zeerijp, dat in gemeente Loppersum ligt.
De beving vond rond 15.00 uur plaats, blijkt uit de eerste metingen van het KNMI.

De beving is op meerdere locaties in de provincie gevoeld, er komen onder andere meldingen uit de stad Groningen. Het is nog niet bekend of er schade is ontstaan als gevolg van de beving.

De aardbevingen worden veroorzaakt door de gaswinning in Groningen. Dit heeft in sommige gevallen schade aan de huizen als gevolg.

Een beving met een magnitude van 3.4 is uitzonderlijk hoog voor de provincie. In 2012 werd in Huizinge een aardbeving met een kracht van 3.6 gemeten, waarna honderden schademeldingen binnenkwamen.

Toename bevingen
De provincie kreeg in 2017 meer aardbevingen te verwerken dan het voorgaande jaar. Er waren achttien aardbevingen die een kracht hadden van 1,5 of hoger. Vorig jaar waren dat er dertien.

De zwaarste beving, op 27 mei in Slochteren, had een magnitude van 2,6.

Bron : Nu.nl