Goudse jongen aangehouden wegens samenscholingsverbod

Gouda – Agenten hielden op woensdagavond 11 juni een 16-jarige aan, omdat hij het samenscholingsverbod in de omgeving van de Christiaan de Wethstraat overtrad. Ook beledigde hij de agenten en pleegde hij verzet toen hij werd aangehouden. Surveillerende agenten zagen in de omgeving van de Christiaan de Wethstraat een groep van zo’n 15 jongeren. Omdat […]

Gouda – Agenten hielden op woensdagavond 11 juni een 16-jarige aan, omdat hij het samenscholingsverbod in de omgeving van de Christiaan de Wethstraat overtrad. Ook beledigde hij de agenten en pleegde hij verzet toen hij werd aangehouden.

Surveillerende agenten zagen in de omgeving van de Christiaan de Wethstraat een groep van zo’n 15 jongeren. Omdat in dat gebied een samenscholingsverbod geldt, spraken de agenten de jongeren aan. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Gouda, reageerde meteen recalcitrant. Hij probeerde de andere jongeren op te hitsen en beledigde de agenten. Toen de politiemensen hem wilden aanhouden vluchtte hij weg. Ook de andere jongeren stoven uiteen. De 16-jarige verdachte werd kort daarop alsnog aangehouden op het Houtmanplantsoen. Ondanks dat hij zich verzette tegen zijn aanhouding, overmeesterden de agenten hem snel.

De 16-jarige, die op de Top60-lijst staat, bleek ook nog een gevangenisstraf van zeven dagen open te hebben staan. Deze moest hij na zijn verhoor op het politiebureau meteen uitzitten. Daarnaast zal hij zich later voor een rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag op woensdagavond.

Aanpak Top60

De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking.