Extra controle tegen woninginbraken meivakantie

Utrecht – De politie houdt deze week, een week waarin er meer kans is op inbraken vanwege de meivakantie, opvallende en onopvallende acties in en om verschillende wijken in Utrecht. Onder andere in de wijk Ondiep was een opvallende actie met ondersteuning van politiepaarden en met Toezicht en Handhaving van de gemeente Utrecht. Rondom de […]

Utrecht – De politie houdt deze week, een week waarin er meer kans is op inbraken vanwege de meivakantie, opvallende en onopvallende acties in en om verschillende wijken in Utrecht. Onder andere in de wijk Ondiep was een opvallende actie met ondersteuning van politiepaarden en met Toezicht en Handhaving van de gemeente Utrecht. Rondom de wijk Ondiep werd een mobiele alcoholcontrole gehouden en werden de toegangswegen gecontroleerd met ANPR-voertuigen. Ook de wijk Kanaleneiland werd extra in de gaten gehouden. In de rest van de regio is de politie ook extra alert deze periode. Ook na de actieperiode blijft de politie alert op woninginbraken.

Extra toezicht

 

De politie controleert extra op tijden en plaatsen waar volgens analyse meer ingebroken wordt. Bekende inbrekers worden extra in de gaten gehouden, om hen op heterdaad aan te kunnen houden of hun activiteiten te verstoren en zo inbraken te voorkómen.

Ook de informatie die verzameld wordt bij het controleren van voertuigen en hun bestuurders, levert winst op bij de strijd tegen woninginbraken. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk welke bekende inbrekers met elkaar omgaan en waar zij zich zoal begeven. Ook kunnen openstaande boetes zo nog geïnd worden

Gevlucht op de scooter

Twee bekenden van de politie op het gebied van o.a. woninginbraken zijn aangehouden. Agenten zagen een motorscooter rijden met daarop twee personen. De eigenaar bleek antecedenten te hebben en een geschorst rijbewijs. Op basis daarvan wilden agenten de scooter en de opzittenden controleren. Na het geven van een stopteken ging de scooter ervandoor. Na een achtervolging is het de agenten gelukt om de scooter en de opzittenden, in Abcoude, alsnog aan de kant te zetten. Hierbij is de scooter tegen het portier van de politieauto gereden. De verdachten werden aangehouden en de scooter werd in beslag genomen.

Voorverkennen

 

Op woensdag 30 april kwam er een melding binnen dat bij een woning in de Detmoldstraat verdachte personen waren gezien die mogelijk aan het voorverkennen waren geweest om in te breken. Het betrof een woning waar al eerder was ingebroken. Agenten gingen er heen en zagen in de omgeving van de woning jongens op een scooter rijden die zich verdacht ophielden. Deze werden gecontroleerd en de namen opgeschreven. Mogelijk is hiermee een inbraak voorkómen.