Eemnes – Gezocht – Opblazen ornament met vuurwerk in tuin

Laatste update: 30-01-2014 | 14:30 Zaaknummer: 2014000956 Plaats delict: Eemnes Een vuurwerkvandaal blies op oudjaarsdag 2013 een betonnen vaas in de voortuin van een woning aan de Maaibalk op. Hij veroorzaakte daarmee een levensgevaarlijke situatie. De brokstukken werden tientallen meters weggeslingerd. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar het had heel anders kunnen aflopen. De politie […]

Laatste update: 30-01-2014 | 14:30
Zaaknummer: 2014000956
Plaats delict: Eemnes

Een vuurwerkvandaal blies op oudjaarsdag 2013 een betonnen vaas in de voortuin van een woning aan de Maaibalk op. Hij veroorzaakte daarmee een levensgevaarlijke situatie. De brokstukken werden tientallen meters weggeslingerd. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar het had heel anders kunnen aflopen. De politie zoekt de nog onbekende vandaal.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Foto van het vernielde ornament

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 29 januari 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

In een van de voortuinen aan de Maaibalk stond tot 31 december een grote betonnen vaas op een sokkel. De wand van de vaas was 10 centimeter dik. Tijdens de explosie vlogen enkele brokstukken door het raam een woonkamer binnen. In de buurt geparkeerde auto’s raakten zwaar beschadigd.

Een getuige zag dat een jongen van ongeveer 16 jaar met een bivakmuts uit een brandgang in de straat kwam fietsen, bij de tuin stopte waar de betonnen vaas stond en even later wegreed. Vlak daarna vond de explosie plaats. De jongen reed op een zogenoemde Postcodeloterijfiets. Hij fietste de Maaibalk uit en sloeg linksaf het fietspad aan de Binder op.

Vragen

Weet u misschien wie deze vuurwerkvandaal is of heeft u misschien andere belangrijke informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Bel dan gratis onze Opsporingstiplijn 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Video

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen