Drie mannen op heterdaad aangehouden bij drugsdeal

Den Haag – De politie hield maandagavond 1 september twee Hagenaren (39 en 48) en een 36-jarige Delftenaar aan bij een mogelijke drugsdeal in de Kraijenhoffstraat. De politie ontving al eerder meldingen van drugsoverlast in een pand in de Kraijenhoffstraat. Dit resulteerde in verscherpt toezicht op het pand. Toen agenten maandagavond wederom een verdachte situatie […]

Den Haag – De politie hield maandagavond 1 september twee Hagenaren (39 en 48) en een 36-jarige Delftenaar aan bij een mogelijke drugsdeal in de Kraijenhoffstraat.

De politie ontving al eerder meldingen van drugsoverlast in een pand in de Kraijenhoffstraat. Dit resulteerde in verscherpt toezicht op het pand. Toen agenten maandagavond wederom een verdachte situatie zagen waarbij een voertuig waarin zich drie personen bevonden onstond bij hen direct het vermoeden dat er sprake was van een drugsoverdracht. Het voertuig is hierop staande gehouden en gecontroleerd. In het voertuig troffen agenten 115 gram cocaine (straatwaarde bijna 6000 euro) en ruim 8000 euro aan contanten.

Het drietal is meegenomen naar het bureau en het voertuig en de goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. Op basis van de aangetroffen goederen gaf de rechter commissaris op vordering van de officier van justitie toestemming om de woningen van de verdachten te doorzoeken. In de woning van de Delftse verdachte troffen agenten een vuurwapen, een flinke hoeveelheid hard drugs en ruim 50.000 euro aan contanten.