Den Haag – Politie schiet man in voet bij aanhouding

Het schietincident gebeurde op het Erasmusplein toen de verdachte er vandoor wilde gaan met zijn auto. De politie ging naar de woning van de verdachte vanwege een geplande aanhouding voor een andere eenheid. De verdachte wist de woning via het balkon te verlaten en probeerde in zijn auto te stappen. Daar werd hij in zijn […]

Het schietincident gebeurde op het Erasmusplein toen de verdachte er vandoor wilde gaan met zijn auto. De politie ging naar de woning van de verdachte vanwege een geplande aanhouding voor een andere eenheid. De verdachte wist de woning via het balkon te verlaten en probeerde in zijn auto te stappen. Daar werd hij in zijn voet geschoten. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis.

Zoals gebruikelijk bij schietincidenten door de politie, zal de Rijksrecherche onderzoek doen naar de rechtmatigheid. De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was.