Den Haag – Gezocht – Inbraak Leuvensestraat Den Haag

Een 68-jarige Haagse werd midden in de nacht wakker van een inbreker die in haar slaapkamer stond. De vrouw raakte ernstig gewond toen zij zich verwondde aan het ingegooide raam waardoor de man de woning binnen kwam. De recherche is dringend op zoek naar informatie over de inbreker.

Omschrijving

De Leuvensestraat ligt in de Haagse wijk Belgisch park. Een 68-jarige bewoonster lag in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei te slapen. En heeft in eerste instantie niets gemerkt van het feit dat iemand binnen probeerde te komen.

Mevrouw gaat slapen en sluit de deuren goed af. Het is dan ongeveer 12 uur. Maar om ongeveer 03.40 uur werd ze gestoord in haar slaap. Ze lag te slapen en hoorde op een gegeven moment wat gerommel, maar ze was in een diepe slaap dus begreep nog niet meteen dat er wat aan de hand was. Toen zag ze een zaklamp schijnen en kwam ze tot de conclusie dat er een vreemde in haar slaapkamer stond.

De vrouw ging direct achter de insluiper aan, die vermoedelijk heel erg schrok dat ze thuis was. De man was binnen gekomen door een steen door de keukendeur te gooien en wilde zo ook weer naar buiten. De vrouw ging achter hem aan en probeerde hem vast te pakken. Hij sprong door een gat van de keukendeur en zij ging er achteraan. De vrouw haalde zichzelf daarbij open aan het gebroken glas van de deur. De man wist weg te komen en zij bleef gewond achter. Het slachtoffer waarschuwde de politie en zij hebben de vrouw verder geholpen.

De inbreker heeft wat tafelzilver buit gemaakt. Hij heeft kennelijk geen tijd gehad om meer buit mee te nemen. Het lijkt er op alsof ook hij schrok van het feit dat er iemand thuis was en niet wist hoe snel hij weg moest komen. De man heeft mogelijk nog een poging inbraak gedaan diezelfde nacht in de buurt. Dat was in de Zeilstraat, in de nabije omgeving van de Leuvensestraat. De recherche houdt er sterk rekening mee dat de inbraak en de poging iets met elkaar te maken hebben.

De bewoonster heeft de insluiper niet goed kunnen zien. Een getuige heeft rond het tijdstip van de inbraak tot twee keer toe dezelfde man in de straat gezien en de eerste keer zelfs even kort met hem gesproken. Het staat niet vast dit de inbreker is geweest, maar mogelijk dat het signalement iemand iets zegt: Het betrof een licht getinte man van 20 tot 25 jaar oud en 1.85m lang. Hij had een tenger postuur, een smal gezicht en dun kort krullend haar. Hij droeg een zwarte donsjas met capuchon, een grijze joggingbroek en lichtkleurige sportschoenen.

 

Vragen

Meent u iemand te herkennen in het opgegeven signalement? De insluiper is waarschijnlijk ook gewond geraakt door het gebroken raam, wellicht is dat opgevallen? Of heeft u de man in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei gezien in de omgeving van de Leuvensestraat? De districtsrecherche Den Haag West hoort het graag!
Ook is de recherche op zoek naar twee specifieke getuigen:
Toen de getuige de mogelijke inbreker zag lopen in de Gentsestraat, liepen er ook een kale man en een vrouw met een hond door die straat, richting de Doorniksestraat. Dat was om 03.25 uur.  De recherche wil deze man en vrouw graag spreken omdat het belangrijke getuigen kunnen zijn.

Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag West via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen zodat de recherche contact met u op kan nemen. Invullen kan ook anoniem.

Zaaknummer

2016135676

Datum delict

14th May, 2016

Plaats delict

Den Haag

Signalement

Status

gezocht