De Bilt – Verdachte aangehouden voor overval op bedrijf

Vrijdag 9 maart hield de recherche een 41-jarige man uit Den Haag aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een distributiecentrum op 16 november 2016.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november kwamen rond 02.30 uur vier mannen het distributiecentrum aan de Universiteitsweg binnen. Ze bedreigden de aanwezige medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast. Met een omvangrijke buit gingen de mannen ervandoor in een grijze BMW. Die auto werd later die middag uitgebrand teruggevonden in Bodegraven.

Aanhouding
De recherche startte een onderzoek. Bij de overval bleken ten minste vijf mannen betrokken. Vier van hen waren daadwerkelijk het bedrijf in gegaan, de vijfde verdachte was de bestuurder van de vluchtauto en bleef in de auto tijdens de overval. In het onderzoek kon vrijdag 9 maart een 41-jarige Hagenaar worden aangehouden. Vermoedelijk komen de overige verdachten ook uit de regio Den Haag.

Bureau Hengeveld en Team West
De regionale opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld op RTV Utrecht en Team West op Omroep West besteden aandacht aan deze zaak. In de uitzendingen worden beelden getoond van de andere verdachten. De recherche hoopt op die manier achter de identiteit van de andere verdachten te komen.

Team West wordt dinsdag 13 maart om 17.00 uur uitgezonden op Omroep West. Bureau Hengeveld is woensdag 14 maart om 13.30 uur te zien op RTV Utrecht. De uitzendingen worden elk uur herhaald. Informatie kan gedeeld worden via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.