Best – Mannen opgepakt voor zware mishandeling

Twee 22-jarige mannen uit Best werden woensdagochtend aangehouden voor hun betrokkenheid bij een zware mishandeling bij het station in hun woonplaats. Daarbij liep een 30-jarige plaatsgenoot een hersenschudding en een hoofdwond op.

Het slachtoffer liep in de nacht van 25 op 26 augustus tegen drie uur met een vriend en een vriendin bij het station, toen hij ogenschijnlijk uit het niets door drie mannen werd belaagd. Hij kreeg klappen te verduren en toen hij op de grond lag werd hij tegen zijn hoofd geschopt. Zijn vriend dook vervolgens over hem heen om hem te beschermen, wat ook hem de nodige klappen opleverde. Uiteindelijk gingen de drie mannen er vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen. Hij mocht echter later die dag weer naar huis.

Derde verdachte

Uit het politieonderzoek bleek dat het tweetal uit Best samen met een derde, nog onbekende verdachte, waarschijnlijk bij deze openlijke geweldpleging betrokken zijn geweest. Naar identiteit van die derde verdachte doen we nog onderzoek. Mogelijk dat het verhoor van beide aangehouden mannen daarover meer duidelijkheid gaat geven, maar informatie van andere mensen die denken meer te weten is welkom. Natuurlijk roepen we deze derde dader op zich zelf te komen melden.

Getuigen

Mensen die iets hebben gezien op gehoord in die bewuste nacht in de Stationsstraat en die dat nog niet met ons hebben gedeeld, worden verzocht dat alsnog te doen. Bel de politie in best via het landelijk politienummer 0900-8844 of deel je info anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.