Antwerpen – Gezocht – Hodei Egiluz Diaz

Laatste update: 03-06-2014 | 00:00 Zaaknummer: 14112627 Datum delict: 19-10-2013 Plaats delict: Antwerpen Navigatie binnen het dossier De zaak (geselecteerd) De Spaanse ICT-student Hodei Egiluz Diaz (23) is sinds de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013 vermist. Die nacht is hij nog met twee vrienden uitgeweest in café De Vuile Was vlakbij […]

Laatste update: 03-06-2014 | 00:00
Zaaknummer: 14112627
Datum delict: 19-10-2013
Plaats delict: Antwerpen

  • De zaak

De Spaanse ICT-student Hodei Egiluz Diaz (23) is sinds de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013 vermist. Die nacht is hij nog met twee vrienden uitgeweest in café De Vuile Was vlakbij de Schelde aan de Grote Pieter Potstraat in Antwerpen. Om 04.10 uur wordt hij voor het laatst gefilmd op de Brouwersvliet. Daarna verdwijnt Hodei spoorloos.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier Hodei Egiluz Diaz

Hodei belandde vorig jaar maart voor een stage in Antwerpen. Hij vond er onmiddellijk zijn draai en doet zijn werk zo goed dat hij op zijn stageplek een baan krijgt aangeboden. Hij was erg gelukkig in Antwerpen en hij wilde graag blijven. Er lijkt geen enkele reden te zijn voor hem om zelf te willen verdwijnen.

Laatste foto

Hodei’s vrienden maakten nog een foto van hem die avond in het café. Hodei droeg een grijze trui, een rode shirt met opdruk en een zwart-witte Arafatsjaal. Later die nacht had hij zijn trui om zijn middel gebonden.

Afscheid

Om 02.50 uur die nacht sluit het café, zijn twee vrienden nemen dan afscheid van Hodei. Ze verwachten dat Hodei naar huis gaat, aan de Lange Herentalsestraat. Maar Hodei blijft mogelijk nog even hangen, begint waarschijnlijk te dwalen en duikt een half uur later, rond 03.30 uur, in een hele andere richting op aan de Suikerrui.

Ronddolen

Hij wordt gefilmd op de hoek van de Suikerrui en de Scheldenkaai met zijn trui om zijn middel gebonden. Daar lijkt hij langere tijd rond te dolen, tot hij om 04.10 uur voor het laatst wordt gefilmd. Hij loopt dan op de Brouwersvliet bij de kruising aan het Falconplein aan het Schipperskwartier. Daarna lijkt er niets meer te worden vernomen van Hodei.

Zoektocht

Als hij maandag niet op zijn werk verschijnt slaan vrienden en collega’s alarm. Er wordt gezocht en zijn ouders komen vanuit Spanje om de zoektocht naar hun zoon levend te houden. Er wordt gedoken in het water van de Schelde, vlak bij de plek waar Hodei voor het laatst werd gezien. Helaas zonder resultaat en Hodei Diaz lijkt spoorloos verdwenen. 

Beroving

Hodei is diezelfde nacht rond 04.10 uur ergens halverwege de Brouwersvliet beroofd. Mensen hem toen op de hoek van de Koolkaai en de Orteliuskaai gezien. Hij was volkomen in paniek, niet echt aanspreekbaar en leek te denken dat hij achtervolgd werd. Hij riep steeds ‘they will rape me’, ze willen me verkrachten. Het kan ook zijn dat hij eigenlijk bedoelde ‘they will rob me’.

Laatste contact

Die mensen hebben hem toen proberen te kalmeren. Hij was heel bleek, in de war en omdat hij niet echt op hun vragen reageerde hebben ze hem toen achtergelaten. Dat is het allerlaatste wat er bekend is van Hodei.

Nederlanders

De Belgische politie vraagt ook Nederlanders om hulp omdat er vrijdag op zaterdagnacht veel Nederlanders op stap zijn in de uitgaansbuurt van Antwerpen.

Getuigen

De politie is op alle mogelijke manieren op zoek naar mensen die Hodei die nacht nog hebben gezien, het liefst nog daarna, toen hij echt van slag was. De Brouwersvliet waar hij beroofd is, is een drukke plek en de plek waar hij is achtergelaten ligt daar vlakbij. Mogelijk zijn er dus mensen die Hodei aan de kade hebben gezien. Veel mensen zetten daar hun auto neer, misschien hebben ze op de weg daarnaartoe wel iets opgemerkt.

Café De Vuile Was

Hodei was eerder die nacht dus met vrienden op stap, onder andere in café De Vuile Was aan de Grote Pieter Potstraat vlakbij de Schelde. De club is ook bij Nederlanders populair. Uit onderzoek blijkt dat hij daar contact schijnt te hebben gehad met enkele meisjes uit Nederland. Die wil de politie graag spreken.

Vragen politie

  • Wie weet waar de Spaanse ICT-student Hodei Egiluz Diaz (23) is of wat er met hem gebeurd is?
  • Wie heeft hem in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013 gezien en/of gesproken?
  • Wie is er die nacht rond 04.10 uur getuige geweest van de beroving van Hodei op de Brouwersvliet?
  • Wie weet wat er met Hodei gebeurd is die nacht na 04.10 uur, weet waar hij naartoe gegaan is of heeft hem gezien en/of gesproken?
  • Wie was er die nacht in café De Vuile Was aan de Grote Pieter Potstraat vlakbij de Schelde en heeft hem daar gezien en/of contact met hem gehad?

Reacties

  • Landelijk Eenheid: 0800-6070 (gratis)
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
  • Kijkers in België: 0800-30300

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier. Meer informatie over het gebruik van RSS kunt u vinden op een andere pagina.

RSS feed Hodei Egiluz DiazRSS feed Hodei Egiluz Diaz