Amsterdam – Gezocht – Overval juwelier Goudaankoop Osdorpplein

Laatste update: 27-03-2014 | 11:14 Zaaknummer: 2014051461 Datum delict: 28-02-2014 Plaats delict: Amsterdam Op vrijdagochtend 28 februari heeft op het Osdorpplein in Amsterdam West een overval plaatsgevonden op juwelier Goudaankoop. Omstreeks 11.45 uur komt een scooter aanrijden met daarop drie mannen. Twee van hen lopen naar de juwelier, slaan met een grote hamer een etalageruit […]

Laatste update: 27-03-2014 | 11:14
Zaaknummer: 2014051461
Datum delict: 28-02-2014
Plaats delict: Amsterdam

Op vrijdagochtend 28 februari heeft op het Osdorpplein in Amsterdam West een overval plaatsgevonden op juwelier Goudaankoop. Omstreeks 11.45 uur komt een scooter aanrijden met daarop drie mannen. Twee van hen lopen naar de juwelier, slaan met een grote hamer een etalageruit in. De derde verdachte houdt ondertussen omstanders op afstand door met een vuurwapen te dreigen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Als ze klaar zijn vertrekken de drie verdachten op de scooter, een Gilera Runner 180cc (waarvan het kenteken is verwijderd). Ze vluchten over het Osdorpplein, richting het stadsdeelkantoor over de Don Boscostraat en Suchtelen van de Harenstraat. Een omstander heeft de overval gefilmd met zijn mobieltje. Dankzij hem beschikken we over goede beelden van de overval.

Box Martini van Geffenstraat
De verdachten stallen vervolgens de scooter in een boxgang aan de Martini van Geffenstraat. Getuigen zien dit en infomeren de politie. Naast de scooter treffen agenten ook een deel van de ontvreemde sieraden in de boxgang. Volgens getuigen zou de gang naar de kelderboxen geopend zijn door een jonge vrouw die een gekleurde hoofddoek droeg. Het is voor het onderzoeksteam niet duidelijk of de vrouw met de hoofddoek een belangrijke getuige is of een mogelijke mededader.

Voorverkenning
Bij het onderzoeksteam bestaat het vermoeden, uit de beschikbare beelden en getuigenverklaringen, dat de daders voorafgaand aan de overval een voorobservatie hebben gedaan in de omgeving van de juwelier. Zij hebben daarbij gelopen over het Osdorpplein en door de Shopperade. Op de beelden zijn vier jonge mannen te zien, daarom vermoedt het onderzoeksteam dat de groep overvallers naast de drie die op de beelden van de overval te zien zijn, nog uit een vierde lid bestaat. Eén van hen heeft een grote pleister op zijn voorhoofd.

Bureau 020 en Bureau NH
Bureau 020 en Bureau NH besteedden woensdag 26 maart aandacht aan deze zaak. Daarin zijn de bewegende beelden te zien.
> Bekijk item in Bureau 020
> Bekijk uitzending Bureau NH

Tips
Heeft u meer informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in of neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen