Amsterdam – Gezocht – Identiteit gezocht Amsterdams kelderlijk uit 1982

Laatste update: 06-08-2014 | 10:14 Zaaknummer: 2014000014 Plaats delict: Amsterdam Navigatie binnen het dossier De zaak (geselecteerd) Tijdens renovatiewerkzaamheden aan een monumentaal pand aan de Oudezijds Achterburgwal 143 in Amsterdam werd op 11 januari 1982 het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het Cold Case & Review team van de politie Amsterdam probeert nu alsnog […]

Laatste update: 06-08-2014 | 10:14
Zaaknummer: 2014000014
Plaats delict: Amsterdam

  • De zaak

Tijdens renovatiewerkzaamheden aan een monumentaal pand aan de Oudezijds Achterburgwal 143 in Amsterdam werd op 11 januari 1982 het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het Cold Case & Review team van de politie Amsterdam probeert nu alsnog de identeit van de man te achterhalen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Door een van de tatoeages op het lichaam van de man en zijn kleding denken rechercheurs dat het hier mogelijk om een Duitse man gaat. Het Duitse opsporingsprogramma ‘Aktenzeichen XY Ungelöst’ besteedt daarom woensdagavond 6 augustus aandacht aan deze zaak. Het programma wordt om 20.15 uur uitgezonden op ZDF.

Het pand in de rosse buurt was in 1972 door het Gemeentelijk Grondbedrijf opgekocht en dichtgemetseld in afwachting van renovatieplannen. Sindsdien werd het pand regelmatig gekraakt en woonden er hippies, Hare Krishna’s en drugsgebruikers.

Het aangetroffen stoffelijke overschot lag in een kelder, was gemummificeerd en woog nog maar 13 kilo. Volgens de patholoog anatoom heeft de man er vermoedelijk 6 à 7 jaar gelegen, voordat hij werd gevonden.Uit sectie bleek geen duidelijke doodsoorzaak. Er zijn geen aanwijzigingen gevonden in de richting van een misdrijf.

Het betrof een tengere, blanke jongeman van ongeveer 20 à 30 jaar met een lengte van 1.83 m. Hij had een voetlengte van 24 cm (overeenkomend met maat 38) en een slecht gebit.

Tatoeages

Op het lichaam werd een aantal sieraden aangetroffen, evenals een 9-tal tatoeages. De meest in het oog springende waren:

                                      1. Op het rechter binnenbeen een tatoeage van een vlinder.       

Tatoeage vlinder

                                         2. Op de rechter onderarm een tatoeage van een hartje.

Tatoeage Hartje

                                         3. Op de linker onderarm een tatoeage van een indianenkopje.

Tatoeage Indiaan

4. Op de rug een tatoeage, een hand met daarop een brandende kaars en de tekst: “Der Teufel soll mein Führer sein! “.

Tatoeage Der teufel soll mein Führer sein

 

Vragen

Het Cold Case & Review team vraagt uw aandacht voor deze zaak en heeft de volgende vragen:

  • Wie kent de man die in het pand aan de Oudezijds Achterburgwal 143 is aangetroffen?
  • Wie mist iemand uit zijn omgeving die aan het opgegeven signalement voldoet?
  • Wie herkent de tatoeages?
  • Wie kan in z’n algemeenheid iets zeggen over de tatoeage met de tekst “Der Teufel soll mein Führer sein”, zoals tatoeëerders of andere mensen met een dergelijke tatoeage?

 

Tips

Mensen met tips of informatie kunnen contact opnemen met het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem kan er gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier. Meer informatie over het gebruik van RSS kunt u vinden op een andere pagina.

RSS feed Identiteit gezocht Amsterdams kelderlijk uit 1982RSS feed Identiteit gezocht Amsterdams kelderlijk uit 1982